18:30

Askims IK Vit

Referat: Slottsskogen/Godhem IF 4 - Askims IK Vit

Det sägs att det viktigaste i livet inte är att segra, utan att kämpa väl. Och, kan väl tilläggas, att ha kul. Och i kväll gjorde lag vit det. Kämpade och hade kul. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen fram.

Till att börja med så får vi ledare nog variera oss lite vad gäller hur långt i förväg vi sätter samlingstid beroende på var vi spelar. När det var 20 minuter kvar till match så hade vi tre spelare på plan. "Ruddalen 7M7 Plan 3" är en något kryptiskt platsangivelse och Google var ingen vidare hjälp till att tala om var planen låg. Det visade sig ligga så långt bort från parkeringen som man kan tänka sig och det hade nog varit bättre att attackera planen från Grimmered. Nåja, vi behövde inte vänta alltför länge tills alla var på plats. Men något att lägga på minnet till kommande matcher på Ruddalen.

Vi startade lite trevande och åkte raskt på tre baklängesmål. Men där och då var det som att pojkarna kom på andra tankar. Vi började låta bollen rulla mellan oss och var betydligt mer på hugget när motståndarna hade bollen. Och det gav resultat direkt, när domaren blåste av första perioden hade vi reducerat till 3-2 och i andra perioden så gjorde vi två mål till samtidigt som vi kunde hålla tätt bakåt. Vi var därmed i ledningen för första gången i matchen. Sista perioden böljade lite fram och tillbaka men slutade 4-2 och matchen därmed 7-6 till Slottskogen/Godhem.

Det är klart att det är surt att förlora med ett uddamål men det finns mycket positivt vi tar med oss från matchen. Riktigt härligt var det att se hur pojkarna allt oftare söker varandra och fria ytor med passningar. Passningarna kanske inte alltid går fram till destinationen men man ser på dem att tanken finns där.

Ett stort tack riktas till kvällens motståndare. Väldigt trevliga spelare som tackade både våra spelare och oss ledare flera gånger för en god match. Om två veckor får lag röd och lag svart hälsa dem välkomna till Kobben. Vi hoppas på lika positiv atmosfär då. Men vad gäller caféet så tror jag att vi får svårt att mäta oss mot de goda bullar som dukades upp på Ruddalen ikväll. Himmelskt!